keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tutkimusmatka briossiohjeisiin

Miehen joululahjatoive ("eikö sen sais jo vähän aikaisemmin ku jouluna") olisi pystyraidallinen huivi, tarkalleen ottaen sellainen huivi kuin Paul Smithillä on myynnissä (kuvassa alla), mutta musta-harmaana. Alkuperäinen Paul Smith maksaa tietysti maltaita (125€ - sillä hinnalla saisi jo aika paljon lankakaupan kalleinta lankaa). Oikeastaan bongasin huivin Lontoossa ihan itse vaatekaupassa ja väitin, että osaisin tehdä sellaisen. Joojoo. Uskotaan. "Kirjoneulettahan se vain", mietiskelin itsekseni ja olin väärässä.
Miesten tyylikäs huivi by Paul Smith
En ehtinyt miettimään asiaa sen kummemmin, kun jo kirjastosta lainaamassani Wrap Style -kirjassa oli esitelty hartianlämmitin vastaavalla neuleella, jota kutsuttiin nimellä "Brioche" (englanniksi). Just. Tuli mieleen jotain ruokaisampaa briossia eli pulla. Englanninkieliset ohjeet vaikuttivat monimutkaisilta - vähän liian monimutkaisilta siihen, että viitsisi toteuttaa. Ehkä jotain syksyistä laiskuuskatarria, mutta teki mieli ihan suomenkielistä ohjetta.

Tässä kuitenkin muutama vierasmaankielinen linkki vastaaviin huiveihin:
* http://sarascolorwaveyarns.com/primerib2colorspattern.html
* http://www.abc-knitting-patterns.com/1164.html
* http://www.ravelry.com/patterns/library/bebeb-scarf-2

Tämä viimeinen (Ravelryn ohje) alkaa jo näyttää oikealta! Autenttisen Paul Smith -lookin saamiseksi pelkään pahoin, että tässä täytyy käyttää ohutta lankaa ja vielä ohuempia puikkoja, jotta neuleesta tulisi tiivistä ja tyylikästä (eikä niin rempseää värinvaihtelu-iloittelua kuin tuossa ensimmäisessä linkissä).

Mutta tänään, ah, ihanaa! Törmäsin suomenkieliseen briossi-ohjeeseen Modan sivuilla: http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/muoti/neulo-hauska-kaksipuolinen-huivi (kuva alla).

Modan ohjeen "Hauska kaksipuolinen huivi".
Kuva ei näytä ihan siltä, mikä oma pyrkimykseni olisi, mutta ohjeita selaillesani olen tullut siihen tulokseen, että briossi-tekniikka lienee kuitenkin se, jolla tämä täytyisi tehdä. Ja jos se englanti-laiskuuskatarri väistyisi, ihan oikea briossi-sivusto olisi varmaan hyvä lueskella läpi. Siellä näkyy olevan kaikenlaisia ohjevaihtoehtoja silmukoiden luomisesta värien käyttämiseen ja siihen, miten reunoista saadaan siistit. Jes! Pidän siitä, että sivustolla esitetään useita vaihtoehtoja ja rehellisesti(?) kerrotaan niiden hyviä ja huonoja puolia. Lisäksi sivustolta näkyy löytyvän ilmaisia briossi-barettien ohjeita. Olen myyty. Ainakin siihen asti, kunnes oikeasti aloitan tämän briossikokeilun.

Vielä pitäisi ainakin käydä ostamassa langat. Ajattelin jotain luksuslankaa, ehkä alpakkaa tai sitten ihan jotain hienoa (ja ohutta?) 100 % villaa. Jos vielä sais joskus itsensä raahattua lankakauppaan. Sitten kun sinne lopulta raahautuu, rahanmeno on varmaa.

Jäämme odottelemaan projektin alkua ja tyylikästä lopputulosta.

1 kommentti:

  1. Ja toinen vaihtoehto siistien pystyraitojen saavuttamiseen olisi ilmeisesti onteloneule (ks. http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_onteloneule.html).

    VastaaPoista