maanantai 29. lokakuuta 2012

Kirjahamsteri

Kirjasto! Mikä ihana paikka! Lähdin hakemaan kirjastosta yhtä (1) kirjaa, mutta kannoin kotiin hiukan useamman. Kannattaa käydä vilkaisemassa kirjastojen lehti- ja käsityökirjahyllyjä, sieltä voi löytyä vaikka ja mitä.

Kirjaston lehtihylly
Tässä ensin siis Tampereen pääkirjaston lainattavien lehtien hylly. En tiedä, miten nuo lehdet ovat siihen valikoituneet, mutta käsityölehdistä hyllyyn olivat päässeet ainakin Burda, Ihana, Designer knitting, Kauneimmat käsityöt, Interweave knits, Moda, Muotimuksu, Novita, Sinä osaat, Suuri käsityölehti ja Vogue knitting.Saatoin lainata muutaman lehden ;) Suuria käsityölehtia ja Moda-lehtiä löytyy tietysti kotoakin aikamoiset kasat, mutta ihan kiva, jos näitä kalliita englanninkielisiäkin voisi silloin tällöin selailla ihan ilmaiseksi (jos muistaa palauttaa ne kahden viikon jälkeen).

Lehtihyllyltä jatkoin matkaa käsityökirjojen hyllylle, ja tietysti innostuin. Kirjastossa ei onneksi myöskään katsota pahalla sitä, että selailee tai lukee kirjoja jo hyllyn luona! Jos kaipaa jotain vanhaa käsityöohjetta, niihin varmasti löytyy malleja täältä kirjastosta, mutta yllättävän kivasti oli myös modernimpia kirjoja. Parhaat ovat varmaan lainassa, mutta netistä kirjaston valikoimaa selailemalla nekin voisi saada itselleen varattua.

Osa käsityökirjojen hyllystä
Seuraavissa kuvissa hiukan näytteitä, mitä kirjoja sieltä käsityöhyllystä voisi löytyä.
 Kirjasto on siitä hyvä paikka, että löytämistään kirjoista ei tarvitse maksaa mitään, mutta ne saa silti viedä kotiin. Mukaani tarttui kolme käsityölehteä ja kaksi kirjaa.

Nämä kannoin kirjastosta kotiin.
Saa nähdä, mitä näiden ohjeista syntyy. Ihana-lehdessä ainakin oli loistavia jouluideoita (en kai minäkin jo aloita), joten sieltä voisi ideoida joulukortteja (jos jaksaa tehdä itse) ja lahjojen paketointia (ehkä paketoin joululahjat sanomalehtiin). Muotovaliot-kirjasta kiinnostaisi tehdä terrieri, tosin täytyisi vähän muokata ohjeita, siellä kun ei borderterrieriä ollut.

Ideointi on kivaa, toivottavasti joskus tulisi jotain valmistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti