sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Käsityökauppoja Leedsissä ja Yorkissa

Loppuviikosta lomalla olimme käymässä sellaisissa Ison-Britannian kaupungeissa kuin Leeds ja York. Alkuviikon Lontoon-osuudella ei lankakauppoja näkynyt, mutta Leedsistä löytyi kaverin suosiollisella avustuksella yksi ja Yorkista ohikulkumatkalla toinen. Mitään en näistä ostanut, mutta otin muutaman kuvan (en kehdannut kauheasti räpsiä) teidän iloksenne.

Ensin Leedsin lankakauppa. Valikoimissa tuntui olevan paljon tekokuitulankoja, eivätkä hinnatkaan mitään erityisen halpoja olleet. Kiinnostavin oli kaupan takaosan tarjouskori, jossa halvimmat lankakerät olivat yhden punnan luokkaa.

Leedsin lankakaupan lankavalikoimaa

Kaupan ulkopuolella oli myös jonkinsorttinen tarjouskori

Leedsissä lankoja, nappeja ja muuta käsityötavaraa löytyy myös sieltä (sisä-)torilta, josta saa ostettua keskimäärin kaikkea muutakin matoista appelsiineihin.

Torilla myynnissä on kaikenlaista käsityötilpehööriä.

... ja sitä tilpehööriä on paaaaaljon!
Yorkia kierrellessä osui silmiin tämä seuraavien kahden kuvan ihastuttava näyteikkuna paikallisesta knit&stitch -lankapuodista. Oli ihan toista maata kuin Leedsin tekokuitulangat: Rowania, Debbie Blissiä, Sirdaria ja niin edelleen. Langat olivat Suomesta tuttuja, eivätkä mielestäni erityisen halpoja, joten kauppareissu jäi lähinnä katselun tasolle.
knit&stitch Yorkissa
Hyvällä maulla sisustettu, hieno näyteikkuna

knit&stitchin nappivalikoima
 Pienen matkan päässä knit&stitch-lankakaupasta näkyi olevan ihan oikea nappikauppakin "Button's Dutton's" tai jotain sinnepäin! Emme ehtineet poikkeamaan sisälle, mutta nappasin ovelta kuvan. Koko liike taisi ihan oikeasti olla täynnä nappeja. Eli jos joskus tarvitset nappeja Yorkissa, täältä luulisi löytyvän valinnanvaraa.

Nappikauppa Yorkissa - näyttää siltä, että nappeja riittää.
Ehkä joku kerta sitten suunnataan matka johonkin sellaiseen maahan, missä langat ovat halpoja ja kaupoista tulee ostettuakin jotain... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti