lauantai 27. lokakuuta 2012

Käsityöläisen museomaistiaiset

Lomailua Lontoossa ja muutama museoretkikin tuli käytyä. Victoria & Albert -museossa oli paljon kaikenlaista eri puolilta maailmaa ja eri aikakausilta. Menossa oli myös Hollywoodin pukeutumisen näyttely, jossa emme kylläkään käyneet (sinne oli sisäänpääsymaksu, vaikka museo muuten on ilmainen). Alla kuvia lähinnä museon myymälästä, josta sai ostaa kaikenlaista pikkutavaraa ja myös paljon käsityöjuttuja.
V & A museossa oli esillä paljon kaikenlaista käsityötäkin.

Museon myymälässä oli tarjolla mm. kirjoneuletta paikalliseen tyyliin.
Kirjoneule vähän lähempää.

I-H-A-N-I-A pitsivetoketjuja myytiin myös.

... ja kaikenlaista pikkutilpehööriä, joka todennäköisesti jotenkin liittyy käsitöihin.

Mahtava idea! Miehen puvuntakin hihasta tehty laukku, jonka kantohihnassa vielä komeilee mittanauhaa. Tätä pitäisi kokeilla! Varsinkin mittanauha on vetoava.

Lisäksi museon myymälässä oli savinappeja kaikissa väreissä. Nam.

Kiertelimme myös viereisessä Natural History Museumissa. Siellä ei paljoakaan käsityöjuttuja ollut, mutta yhden hauskuuden bongasin, se seuraavassa kuvassa:


Pitsi vai fossiili? ;)

Lontoosta matkasimme pohjoisen suuntaan Leedsiin. Menimme junalla, jonka konduktööri yllätti meidät puhumalla suomea, kun tarkisti lippuja! "Terve!" konduktööri tokaisi luettuaan meidän suomalaiset nimet matkalipuista ja jatkoi juttua suomeksi. Leedsin Thackray-museossa ja Yorkin junamuseossa ei tullut kuvattua mitään käsityöllistä. Junamuseosta olisi voinut kuvata tietysti vanhojen junanvaunujen penkinpäällysteitä tai jotain. Jätin kuitenkin väliin.

Yorkissa oli kuitenkin myös Castle Museum eli linnamuseo. Ei se varmaan linnoihin liittynyt kauheasti, vaan siellä esiteltiin paikallista elämää muinaisuudesta nykyisyyteen ja kaikkea siltä väliltä. 
Yorkin linnamuseon tilkkutöitä.


Vanhojen lasten lelujen esittelyn kohdalla oli myös tällainen mainos.
Aika monta museota sitä lopulta tuli kierreltyä, mutta se on varsin hauskaa puuhaa, kun on mielenkiintoisia juttuja esillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti