perjantai 26. lokakuuta 2012

Lentokone, turvatarkastukset ja neulepuikot

"Ah, pitkä (tai edes lyhyt) lentomatka tulossa! Voisin neuloa koneessa..." oli ajatukseni ennen lomalle lähtöä. Sehän ei tietenkään ole niin helppoa kuin luulisi, sillä mm. Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi ohjeistaa pakkaamaan lentokoneeseen puikot näin: 
"Kaikista materiaaleista valmistettuja neulepuikkoja saa kuljettaa ruumaan menevissä matkatavaroissa. Muovisia tai puisia sukkapuikkoja ja virkkuukoukkuja saa viedä matkustamoon."
Jaahas. Tarkoituksenani oli ensin tehdä projekti 2,5mm pyöröpuikoilla. Metalliset 2,5mm puikot olisi löytynyt kotoa, mutta ei tietenkään mitään muista materiaaleista valmistettua. Ei kun lankakauppaan! Etsin puikkoja lauantaina iltapäivällä, kun maanantaina oli tarkoitus lähteä. 2,5mm bambuiset pyöröpuikot ovat ilmeisesti harvinaisia, sillä niitä ei Lankaideasta löytynyt (kaupan hyllystä siis - verkkokaupassa näyttää olevan tarjolla). Yhdet 2,75mm bambupyöröt löytyivät, mutta niissäkin oli 120cm:n kaapeli. Ei kiitos, kun tarvitsisin 40cm:n kaapelin.

Päädyin lopulta vaihtamaan suunnittelemaani projektia ja otin sen sijaan projektin, jossa tarvitaan 3mm pyöröpuikot 40cm kaapelilla. Kokeiluun pääsi KnitPron pyöröpuikot, jossa kaapeli kiinnitetään puikkoihin ja voidaan siten vaihtaa. (Ja sitten ne kolmosen puikot on hyvä lisä tähän KnitPron pakettiin, jos joskus raaskisin hankkia [huom. myös hyvä joululahjaidea minulle!].)

Lesson learned eli tästä opittua:
  1. Kun lähdet matkalle, keksi ajoissa matkalla tehtävä neuleprojekti, jotta ehdit hankkia ainekset.
  2. Käytä muovisia tai puisia (myös bambu käy) pyörö- tai sukkapuikkoja tai virkkuukoukkuja, jotta saat viedä ne lentokoneeseen sisälle.
  3. Tee sen verran paksulla langalla, että et tarvitse minimaalisen kokoisia puikkoja koneeseen.
  4. Jos kuitenkin piiperrät ohuella langalla, varaudu siihen, että sopivia puikkoja on hankala löytää. Ks. kohta 1. uudelleen.
Hankkimani pyöröpuikot menivät kaikista tarkastuksista läpi mukavasti ja sain pipon aloitettua lennolla. Nyt alkais olla jo tarvetta pipolle, kun tänne luntakin satoi, mutta pipo ei vielä ole ihan valmis. Täytyy laittaa langat laulamaan, ettei pää jäädy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti