perjantai 28. syyskuuta 2012

Syksyn ensimmäiset sukat

Ilmat ovat kylmenneet ja on ollut aika kaivaa Seitsemän veljestä esiin ja aloittaa sukkien kutominen. Tein todella fiksusti viime keväänä (ja itseasiassa joulunakin) niin, että laitoin pakettiin vain lahjakortin villasukkiin. Joulun jälkeen sitten kudoin ties kuinka monet luvatut sukat, oikeastaan pakolla. Syksylle jäi lunastettavaksi onneksi vain yksi lahjakortti - äitienpäivälahja äitille.

Yritin tiedustella väritoiveita, ja aina niin ihanan mielipiderikas ja helpoksi asiat tekevä äitini vastasi taas jotain suuntaan "En mä tiedä, käytä vaikka sun jämälankojas tai jotain. Ei mulle ole väliä". No, lopulta aloin sitten tuota jämälankalaatikkoa kaivella. Sieltä löytyikin lopulta tumman sinistä ja langan Polkka-sarjan sinisävyinen lankakerä, josta siskolle joululahjan tein.


Malli oli ihan puhtaasti perusvillasukka. Ei minkäänmoisia kommervenkkejä, ainoat yksityiskohdat jotka muuttivat tuota perusilmettä olivat nuo värinvaihtelusta seuranneet erilaiset kantapäät ja kärjet.

Tottakai, lahjasta kun oli kyse, täytyi se paketoida jotenkin. Onneksi apu oli lähellä ja kietaisin nopeasti paketin tuolla Polkka-langalla kasaan. (Okei, tässä tuli vähän kiire ja en saanut haluamaani silkkinauhaa paketin päälle, koska en kerennyt hakemaan sitä ja halusin kotona käydessäni jättää sukat uudelle omistajalleen)

Seuraavat sukat aloitinkin heti perään, ja odotan innolla että saan ne valmiiksi. Tällä kertaa yksityiskohtia on hieman enemmän, ja neulominen on hitusen haasteellisempaa. Kiva juttu, jotain uuttakin!

PS. Tuo kuvien taustalla oleva matto on äitin virkkaama. Koko kuvaa ei siitä saa, mutta se oli ihana uusi lisä meidän "vierashuoneessa" kotopuolessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti