sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Vuoden virkattu turhake: paljasjalkasandaalit

Arvuuttelin tuossa jokin aika sitten, että mikäs se punainen pitsihörhelö on. Kukaan ei uskaltautunut arvaamaan ainakaan kommenttikenttään asti... Livenä sain arvauksia mm. kaulakorusta. No ei nyt ihan, sillä tämä tuote laitetaan jalkaan. Ja näitä on oikeasti kaksi, että riittää kumpaankin jalkaan. Kyseessä on barefoot sandals eli vapaasti suomennettuna paljasjalkasandaalit tai ehkä jalkakoru. Englanninkielisen ohjeen löysin Gleeful things -blogista. Olin oikeastaan etsimässä säärystimien ohjetta, kun tämä käveli vastaan ja halusi koukulle. Ei tullut säärystimiä, tuli jalkakoriste!


Oli kiva virkata pitkästä aikaa ja työ tuli nopeasti valmiiksi.


Englanniksi kun googlettaa kuvahaulla "barefoot sandals", inspiraatio on taattu. Toistaiseksi en usko, että nämä oikeasti pääsevät ikinä käyttöön. Mutta tulipa tehtyä.


Kesää odotellessa. Toki hiihtäminen on ihan kivaa, mutta... auringonpaiste, rantahiekka varpaiden välissä, pehmeä nurmikko... Kesä, tule jo!

12 kommenttia:

 1. et osaisi suomentaa ohjetta? haluaisin niiin tehdä itselleni moiset, mutta en ymmärrä ohjetta englanniksi..

  VastaaPoista
 2. Heippa Anonyymi! Suomensin ohjeen:

  Kannattanee aloittaa katsomalla silmukoiden lyhenteet esim täältä: http://www.novita.fi/public/File/virkkauksen%20perussilmukat.pdf

  Käytin samoja lyhenteitä.
  Lisäksi:
  picot = 2 kjs, ps samaan silmukkaan, josta aloitit

  Ja tässä varsinainen ohje:

  Krs 1: 6 kjs, yhdistä lenkiksi piilosilmukalla

  Krs 2: piilosilmukka lenkkiin ja 3 kjs (lasketaan yhdeksi pylvääksi). 18 p lenkkiin. yhdistä ps:lla. (lenkissä on nyt yhteensä 18 p)

  Krs 3: [4 kjs, jätä 2 s väliin, 1 ks] toista [] 5 kertaa. 4 kjs. yhdistä piilosilmukalla. (kerroksessa on nyt 6 kjs-ketjua)

  Krs 4: 1 kjs, ks seuraavaan kjs-ketjuun. [6 kjs, 1 ks seuraavaan kjs-ketjuun] toista [] 5 kertaa. 6 kjs. yhdistä kerros piilosilmukalla (kerroksessa on nyt 6 kjs-ketjua)

  Krs 5: ps kjs-ketjuun. 2 kjs (lasketaan yhdeksi puolipylvääksi). 1 ½p & 3 p samaan kjs-ketjuun. 4 kjs. 3 p & 2 ½p edelleen samaan kjs-ketjuun. 9 ks seuraavaan kjs-ketjuun. [2 ½p & 3 p seuraavaan kjs-ketjuun. 4 kjs. 3 p & 2 ½p edelleen samaan kjs-ketjuun. 9 ks seuraavaan kjs-ketjuun] toista [] koko kierroksen loppuun asti. yhdistä kerros piilosilmukalla.

  Krs 6: 1 ks. 1 ks & picot. 1 ks. 4 ½p samaan kjs-ketjuun. 20 kjs (tästä tulee varvaslenkki). 4 ½p samaan kjs-ketjuun. 1 ks. 1 ks & picot. 1 ks. 1 ks & picot. 1 ks. [5 kjs. jätä 4 s virkkaamatta. 1 ks.] toista [] kaksi kertaa.

  Loppuun:
  * 1 ks & picot. 1 ks. 1 ks & picot. 1 ks. 4 ½p samaan kjs-ketjuun. tee haluamasi pituinen kjs-ketju nilkkaremmiksi (esim. 65 cm). katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi ja päättele. Vedä uudella langalla silmukka edellisen ½p:n läpi sieltä, mistä aloitit kjs-ketjun. 4 ½p samaan kjs-ketjuun. 1 ks. 1ks & picot. 1 ks. 1 ks & picot. 1 ks. [5 kjs. hyppää 4 s yli. 1 ks.] toista [] 2 kertaa.

  Toista *-merkistä kerran uudelleen. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.


  Tee toinen samanlainen. :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja itse tein tämän Novitan virkkauslangasta 3 mm virkkuukoukulla. Jos on jotain kysyttävää vielä ohjeesta, kysy ihmeessä. Alkuperäisen ohjeen sivulla oli myös hyviä kuvia siitä, miltä eri vaiheet näyttävät.

  VastaaPoista
 4. Voiko kyseiset tossuttimet tehdä minkälaisesta langasta vain? Ja tietenkin sopivalla virkkuukoukulla? Vai onko rajoitteita laadussa tai paksuudessa?

  VastaaPoista
 5. Mielestäni voi tehdä millaisesta langasta vain. Tietysti koko muuttuu, jos lanka on paksumpaa tai ohuempaa, erityisesti tuo varvaslenkin pituus kannattaa sitten mitata sopivaksi.

  VastaaPoista
 6. Saisko sulta tilattua tällaset? Kun ei omat kädentaidot riitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ainaki jos punaiset kelpaa, voin lähettää nämä kyseiset yksilöt, jos ne löydän. Laita vaikka sähköpostia mulle minatra@iki.fi :) Kiva ku miellyttää.

   Poista
 7. Moikka! Vastailen tässä sen verran, että sori kun on kestänyt vastaus, minatra on vähän vähemmän ollut blogin kanssa tekemisissä, ja itse seikkailen tällä hetkellä Amerikassa, joten välillä tämä kommunikointi meidän välillä on ollut hieman hidasta aikaerosta johtuen :) Itse en virkkaile, mutta patistelin minatraa vastailemaan omasta puolestaan, toivottavasti tässä parin päivän sisään kerkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä oon vähän äitiyslomalla. ;) Kiitti vaan eejiille tarkkaavaisuudesta :P

   Poista