torstai 21. helmikuuta 2013

Äänenvaimennin metallipuikoille

Metallipuikkojen kilinä ärsyttää. Pieni kilahdus aina kun puikot koskettavat toisiaan, kun aloitan silmukan neulomista. Eihän se kotona haittaa, mutta niissä työpaikan inffoissa ja luentoneulomisissa, siellä sitä kuitenkin haluaisi olla mahdollisimman huomaamaton (mikä ei tietenkään ole mahdollista, jos heiluttaa puikkoja käsissään) tai vähintäänkin mahdollisimman hiljainen (= pitää pienempää ääntä kuin kuulakärkikynää naksutteleva vieruskaveri).

Jos hiljaisuutta kaipaa, puiset tai bambuiset puikot on tosi hyvä valinta. Toisaalta tuntuu turhalta ostaa uusia puikkoja sen takia, että vanhat kilisee. Ehkä joskus ostan sen koko setin bambuisia niin, että en enää ikinä tarvitse metallipuikkoja... mutta ennen sitä: metallisten puikkojen kilinänvaimennus.

Tarvitset: ne kilisevät puikot ja niille jonkun työn.


Lisäksi tarvitset teippiä. Kokeilujeni perusteella tähän sopii sekä maalarinteippi että kiiltäväpintainen, luistavampi teippi. Itse valitsin tällä kertaa huikeasta valikoistamastani heppateipin. Vaihdoehdot olivat siis hukassa oleva kirkas teippi, maalarinteippi ja tämä heppateippi.


Ota pala teippiä ja pyöräytä se puikon pään ympärille niin, että ihan puikon pää tulee teipin peittoon. Jos käytät maalarinteippiä, kannattaa teippi sijoittaa vain puikon vinoon päätyalueseen, koska maalarinteippi ei luista (jolloin silmukat eivät liiku puikoilla, jos peität koko puikon sillä teipillä). Kokeile, kilisevätkö puikot vielä. Jos kilisevät, lisää teippiä tarpeen mukaan.


Tadaa. Puikot eivät enää kilise neuloessa. Juu, ja tämä toimii vain pyöröpuikoille ja pitkille normipuikoille. En ole kokeillut, toimisiko tällainen liukaspintainen teippi niin, että voisi päällystää koko puikon (myös sukkapuikon) teipillä, jolloin puikot eivät enää kilisisi mistään kohtaa. Ehkä joskus myöhemmin on sen aika.

Testasin äänenvaimennettuja puikkoja heti tänään. Toimi. Työ tosin ei vielä tullut valmiiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti