keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Johan tätä on odotettukin - valmis briossihuivi


Oletteko ihmetelleet, miksi täällä on minun osaltani niin hiljaista? No, se johtuu tästä! En ymmärrä, miten "yksinkertainen" (tämä on kyllä oikeastaan kaksinkertainen) kaulahuivi voi viedä niin paljon aikaa! Paljon tuskaa ja erittäin monia uusia alkuja ansainnut briossihuivi on vihdoin valmis.


BEBEB-ohje oli jotenkin huono, ei tainnut sopia suomalaiselle neulojalle, koska tarvitsin tosiaan sen suomenkielisen Moda 5/2012 ohjeen briossihuiviin ennen kuin kuvio alkoi sujua. Sittenhän se alkoi kyllä luistaa!


Alkuperäisenä innoituksena toimi Paul Smithin huivi, kuten aiemmin olenkin jo aiheesta satuillut. Tämä minun tekemäni oli kuulemma kuitenkin liian pehmeä ja liian löysillä silmukoilla tehty verrattuna siihen Paul Smithiin. Tosi kireiden silmukoiden tekeminen oli vaikeaa ja jotain muitakin vikoja huiviin saattoi tulla.


Siispä huivin pikkuvikoja:
* neuloin aluksi löysempää, joten alku on vähän vinkura
* toisiksireunimmaiset harmaat silmukat jäivät jostain syystä usein löysiksi, vaikka yritin parhaani mukaan kiristellä niitä
* Muutamaan reunaan tuli vaaleampien silmukoiden päälle tumman silmukan joku reuna. En tiedä, mistä ne sinne tupsahtivat.

Pikkuvikoja: harmaat reunasilmukat eivät ihan tasaisia ole.

Tämä on niitä töitä, joissa silmukoita ei todellakaan kannata pudottaa. Pudotin yhden ja sain sen jollain lailla ongittua takaisin, mutta en olisi niin varma, menivätkö kaikki langankiertelöt sitten oikeasta kohdasta ja oikein päin.

Lankana oli tosi ihanan pehmoinen lanka Schachenmayr smc Alpaka, jota oli kyllä aika ihana neuloa. Värit olivat mielestäni täydelliset tähän touhuun ja kauanhan niitä metsästettiinkin lankakaupoista.

Taiteellinen näkemys siitä, miltä huivi voisi näyttää kaulassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti