lauantai 19. tammikuuta 2013

Huopakuvioiden leikkelyä

Meille tuli seurakuntaan pyhäkoulumateriaaliksi huopakuviot, joilla voi esittää erilaisia (tai kaikkia?) Raamatun kertomuksia. Kuviot toimitetaan isoissa huopapaloissa, joista ne jonkun sitten täytyy leikellä irti. Aloitin urakkaa omalta osaltani eilen illalla kuunnellen samalla Voice of Finlandia telkkarista. Tykkään telkkariohjelmista, joita ei välttämättä tarvitse kauheasti katsoa, että voi paremmin tehdä käsitöitä samalla. ;)
Tässä on alla puolikas sellaisesta huopalevystä, päällä kaikki itse leikaamani kuviot, sivussa hervoton keko valkoista jämähuopaa ja kolmet sakset, joista ehkä parhaiksi osoittautuivat nuo turkoosit Fiskarsit.
 Muutaman tunnin aikana sain leikeltyä ehkä yhden kokonaisen levyllisen verran (ja silläkin levyllä oli mm. iso Nooan arkki ja yksinkertainen sateenkaari). Reunoista ja väleistä jää jäljelle valkoista huopasoiroa. Ajattelin säästää sen (typerää, eikö) ja käyttää vaikka joidenkin täytettävien käsitöiden täytteenä!

Jämähuopaa

Näitä valmiiksi leikattuja huopakuvioita sitten asetetaan sellaisen huopataulun päälle (ja ne pysyvät siinä ihan itsestään), ja kuvia lisäämällä, siirtelemällä ja selittämällä pystytään sitten kertomaan visuaalisesti tarinoita. Kokosin näistä itse eilen leikkaamistani kuvioista tällaisen esimerkin meidän lattialle... En tiedä, mitä siinä tapahtuu. Ehkä jotain pillipiiparimaista, kun kaikki eläimet kokoontuvat torvea soittavan miehen luo.


Voisin yrittää muistaa ottaa kuvan myös aidosta opetustilanteesta huomenna: aiheena on Jumalan ensimmäinen lupaus, joka annettiin silloin, kun ihminen mokasi ensimmäistä kertaa. Se oli se tarina, johon liittyy kaksi ihmistä, paratiisi, puu, hedelmä, käärme...

Näitä isoja huopalevyjä taisi olla jopa melkein 10 kappaletta, joten leikkelyä riittää vielä. Jatkamme sitä maanantaina talkoovoimin.

1 kommentti: