lauantai 23. marraskuuta 2013

Minatran kässämessuilut -13

E-J:n kanssa yhdessä katsastimme Suomen Kädentaidot 2013 -messut viime viikonloppuna. Tuntuu siltä, että kaikki muut ovat messuiluistaan jo ehtineet kirjoittaa, mutta kai jonkun täytyy tunnelman pitkittämiseksi olla se viimeinenkin.


Ostoksiani oli:
 • Pulmapeli - joululahja sukulaiselle, joka viihtyy tämän parissa taatusti monta yötä
 • Teippitarhan teipit (4 kpl), jotka jo esittelinkin edellisessä postauksessani
 • Sumitawa Alpakkavilla -alpakkalankaa (4 kerää). Näistä tulee kirjoneuletumput.
 • Kuusipohjan pyyhenipsut (3 kpl), joissa tekstit: KASVOT - YSTÄVÄT - KÄDET
 • Tulta syöksevä lohikäärme (tekijänä artesaani Ritva Tuominen Helsingistä, valitettavasti ilmeisesti ei saatavissa netistä, mutta esim. Etanaellin postauksesta voi käydä vilkuilemassa lisää kuvia)
Olikohan siinä nyt varmasti kaikki? Lisäksi mukaan tarttui muutaman kangaskaupan mainoslappunen, Käsityöt kesken -ovikyltti (Suomen käsityön museo) sekä Tarinaryijyjen käyntikortti. Ryijypaketti olisi aika kallis meikäläisen messuostokseksi, mutta ajattelin, että ehkä äiti innostuisi söpöistä ryijyistä. Voisin sitten ottaa vastaan sen valmiin tekeleen.

Tässä vielä lähemmin pyyhenipsut, joissa siis peilipinta ja takana nipsu, johon pyyhkeen saa kiinni. Mietin tekstivaihtoehtoja pitkään. Paras yhdistelmä olisi ehkä ollut SINÄ ja OMA VÄKI tai YSTÄVÄT ja OMA VÄKI ja näiden lisäksi ehkä tuo KASVOT. Erilaisina kyltteinä olisi kyllä ollut saatavilla varmasti kaikkia näistä vaihtoehdoista, mutta onhan se kiva, että nipsukat näyttävät samalta ja sopivat keskenään. Niin ja tähän sarjaan sopivan saisi varmaan tilattua myös haluamallaan tekstillä, ainakin omalla nimellä. Plussaa myös se, että mitään ei tarvitse naulata seinään.


Ehditkö jo ihmettelemään, mikä se tulta syöksevä lohikäärme oikeasti on? Alla havainnekuva. Lohikäärme pystytetään pulloon, joka on täytetty jollain palavalla nesteellä. Sydänlanka nyitään oikean pituiseksi. Sydänlanka sytytetään ja säädetään tarvittaessa sen mittaiseksi, että liekki ei savuta. Näin lohikäärme pääsee onnellisesti syöksemään tulta.


Nyt taidan siirtyä virtuaalitulien ääreltä sytyttämään takkaan tulta kylmän lauantain kunniaksi, neulomaan keskeneräistä villasukkaa ja kuvaamaan valmiita villasukkia.

7 kommenttia:

 1. Messut oli kyllä niin mahtavat, että kiva niistä on lukea vielä vaikka kuukaudenkin päästä. Hienoja messulöytöjä! Mielenkiintoinen tuo lohikäärme, on varmasti upean näköinen kun on käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon aina tykännyt fantasiajutuista, vaikka ne näin aikuisiällä on jäänyt tosi paljon vähemmälle. Ehkä siksi symppis lohikäärme vetosi muhun. En vaan vielä viitsinyt sitä sytyttää, kun se varmaan menee kuitenkin joululahjaksi. :)

   Poista
 2. Kiva kun olit löytänyt blogiini :) Ja tosi hauska huomata, että olet löytänyt myös Ritvan upeat keramiikkatuotteet. Itseäni hieman harmittaa, etten ole jaksanut messuilla nyt syksyllä, mutta olen kerännyt voimia Naisten Joulumessuille. Mukavaa kuitenkin piipahtaa messuilla muiden blogeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä messuilussa oma vaivansa ja itsekin olen tyytynyt näihin lähellä oleviin messuihin :) Eiköhän yhdet messut vuodessa kuitenkin riitä!

   Poista
 3. Mulla on noita samoja pyyhenipsuja! Ostin toissa kesänä asuntomessuilta. ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni! Hyvä valinta selkeästi ;) Mitä tekstejä sulla on? En muista, että olisin kiinnittänyt kuitenkaan huomiota sillon kun kävin :)

   Poista
 4. Kädet ja kasvot löytyy multa. :>

  VastaaPoista