lauantai 9. marraskuuta 2013

Kolmivärinen isänpäiväkauluri

Tämä kauluri on tehty Eilen tein -blogin kolmivärisestä kaulurista innostuneena ja jotakuinkin tällä kaulurin ohjeella Novitan Huopasesta ja Hjertegarnin Natur Uldista. Harmaa ja kirkas sininen ovat Huopasta, kaulan sinertävänvihertävänpunertavankukertavanvärinen lanka tuota Natur Uldia. Nämäkin langat on aluperin ostettu jotain muuta varten. Natur Uld on kerällinen jäämistöä eräästä isosta projektista ja harmaa Huopanen viime joulun joululahjaprojekteista, sininen Huopanen äidin varastoista kaivettu jämäkerä.

Kolme väriä.
Tein kaulurin vähän pienemmällä silmukkamäärällä (jätin yhteensä 4 silmukkaa pois) ja jatkoin alkua ja loppua inasen pidemmälle, niin että pituus kaula-aukon alun kohdalla oli n. 15 cm. Kaulaosaan sainkin käytettä lähes koko kerällisen Natur Uldia. Ei tullut mitattua, kuinka pitkään sitä riitti, mutta (kuten alla olevasta kuvasta näkyy) tarpeeksi pitkään kuitenkin.

Kauluri tositoimissa, jolloin väreistä näkyy vain kaksi.
Kolmivärisen kaulurin tarkoitus oli, että väreistä voi valita mieleisensä näkyviin. Kirkkaansinisen puolen...


...tai harmaan puolen.


Tässä vielä kuva kaulurista levitettynä, jotta pystytte hahmottamaan, miten väri vaihtuu. Vaihdoin lankaa tasan puolivälissä.


Isänpäiväkortiksi valitsin kaulurin merellisiin sävyihin sopivan purjehduskortin. Joskus olen kortteja askarrellut itsekin, mutta eiköhän yksi itse tehty osuus isänpäivämuistamiseenkin riitä.


Lahja piti tänä vuonna lähettää postissa ja sepäs sitten lähtikin jo alkuviikosta, ja oli saapunut perille hyvissä ajoin. Onnea vaan isukeille, paapoille, vaareille, varaisille, lainaisille, vielä odottaville isille ja kaikille muille, jotka kokevat isänpäivän omaksi juhlakseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti