sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Prinsessakauluri

Mitä tulee, kun yhdistää ihananvärisen Nalle-langan ja kimaltelevaa Kide-lankaa?


Ihana kauluri prinsessalle, tietysti. Taisin herätä vähän myöhään huomaamaan Nalle Kukkaketo Ruusu -langan ihanan värityksen. Nyt sitä ei enää saa kaupoista, mutta äidin jämälangoista löysin pätkän. Mielestäni se sopi hyvin Kide-langan kimalteiden ja vaaleuden vastapainoksi. Lopputuloksesta tuli ehkä yllättävänkin prinsessamainen, joten tämä huivi/kauluri ei välttämättä pääse jatkamaan elämäänsä omassa vaatevarastossani.


Ohjeena toimi uusimman Novita-lehden (Novita Talvi 2013) ohje nro 34 (pitsineulekauluri). Lähdin toteuttamaan ohjetta 180 silmukalla. Huivi mahtuu kolme kertaa oman kaulani ympäri. Olisi ehkä ollut vielä kivempi tehdä huivista vähän lyhyempi, mutta leveämpi.

Lanka loppui vähän kesken, joten huivi jäi tosiaan vähän kapeaksi. Niinpä se sitten rullautui ainakin aluksi tosi helposti.

Rullaantuva huivi.

Ehkä pingottamisen jälkeen huivi pysyy vähän paremmin muodossaan. Yleensä en jaksa pingotella ja kostutella käsitöitä, vaikka ilmeisesti välillä se kannattaisi.

Huivi pingotettuna (pystyssä olevan sängyn reunaan, hah).

Langan värit levisivät tosi kivasti niin, että toiselle puolelle huivia muodostui vihreä alue ja toiselle pinkkipainotteinen. Jos olisin vielä teini, ihastuisin näihin väreihin ja kimalteeseen heti.


1 kommentti:

  1. Tosi kaunis huivi! Kyllä kai sitä kimalteista ja kivoista väreistä voi intoutua vähän teini-iän jälkeenkin :D

    VastaaPoista