lauantai 30. maaliskuuta 2013

Söpöjä teipattuja liitutaulupurkkeja

Teippailuinnostuksen ensimmäinen kohde on tehdä vanhoista metallisista kahvipurkeista söpömpiä ja säilytykseen sopivia. En tietysti vielä tiedä, mitä niissä säilytetään, mutta kuitenkin.

Alussa oli kaksi espressopurkkia ja liitutaulutarraa...


Mittalin tarraa ja purkkia, leikkasin sopivankokoisen palan tarraa ja liimasin sen purkin ympärille. Vaikeinta tässä oli saada tarra kulkemaan suoraan purkin alareunssa.


Sitten vielä pitsiteippiä yläreunaan ja liitutussilla tekstejä purkkiin! Tämä ensimmäinen purkki ryhtyy lahjapakkaukseksi häälahjalle, luulen. Siispä siihen on kirjoitettu parille onnentoivotuksia.


Toiselle purkille tein muun samat jutut, mutta tällä kertaa teippasin purkin ylä- ja alareunaan kirjottuja kukkasia.


Tässä vielä molemmat purkit vierekkäin. Jälkimmäiseen en raaskinut kirjoittaa mitään vielä.Liitutussilla pystyi myös piirtämään suoraan purkkien kansiin. Vähän niinku pipareita pursottais, valkoisia kuvioita tummalla pohjalla. Ehkä tästä tulisikin hyvä piparipurkki.


Vielä pitäisi kokeilla, tarttuuko tavallinen liitu hyvin liitutaulutarraan, mutta ihan ensin pitäisi ostaa ne liidut... Liitutaulutarraa jäi vielä, joten saapa nähdä, mihin liimaan sitä seuraavaksi.

1 kommentti:

  1. Normaali liitukin pysyy hyvin purkkien kyljessä. Myös pois pyyhkiminen onnistuu kivasti. Liian terävällä liidunkulmalla ei kannata kauheasti painaa piirtäessään. Liitutaulutarra on vähän pehmeämpää kuin liitutaulumaali, joten tarraan voi jäädä painaumia terävistä kohdista.

    VastaaPoista