maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pitsineuleliivi

Tästä piti tulla uusi ikuisuusprojekti, mutta eihän tähän mennyt kuin muutama viikko.


Bongasin lankalaatikostani kaksi kerää tummanharmaata lankaa, jonka päättelin olevan seiskaveikkaa. Kerät olivat isoja keriä, joten laskeskelin lankaa olevan n. 300g. Ei muuta kuin Moda 5/12 auki ja puikot viuhumaan. "Naisen pitkä pitsineuleinen liivi" lyhentyi noin kymmenellä sentillä lankavajauksen takia ja on siis siten normaalipituinen pitsineuleinen liivi. Tein koolla 32/36, vaikka yleensä olen ehkä kokoa isompi. Tuntuu, että neuleissa koot on mitoitettu vähän reiluiksi tai sitten käsialani on isoa. No, niin tai näin, minun kannattanee tosiaan tehdä aina kokoa pienempi.


Lanka loppui ihan hiukan ennen kuin toinen etukappale oli ihan valmis, joten toinen etukappale on ehkä sentin lyhyempi kuin toinen, ja kauluksen takaosa on tehty Novitan Puro-(jämä)langasta sopivanvärisestä kohdasta. Unohdin myös tehdä napinläven, joten liivi on kiinnitetty pienellä rintaneulalla.

Tulipa käytettyä lankajämiä ja lopputulos on mielestäni aika hieno!


Mutta mitä opin: olisi pitänyt tehdä omapäisesti neule saumattomana niin pitkälle kuin olisi pystynyt. En tajua, miksi tarvii kehittää ihan turhia sivusaumoja neuleisiin, kun tämänkin edestä auki olevan liivin olisi voinut toteuttaa yhtenä tasona ainakin kainaloihin asti!

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis liivi! Itsekkin mietin miksei useammat ohjeet voisi olla vain ilman turhia sivusaumoja ja muokkaan usein ohjeita itse niin että turhat saumat jää pois.

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen liivi! Yritän itsekin tehdä mahdollisimman paljon ilman saumoja, mutta silti valitettavan usein sitä huomaa tekevänsä erillisiä kappaleita kun ohjeessa niin lukee :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Saumojen ohjeista pois muokkaaminen tuntuu vaativan, että ymmärtää ohjeen jo ennen kuin on aloittanut työn. Se tuntuu välillä haastavalta. Täytyisi varmaan laittaa toivomusta suomalaisiin neulelehtiin, että joskos sitä saisi enemmän saumattomia ohjeita.

    VastaaPoista