torstai 28. maaliskuuta 2013

Havuja hangella

Mummoni, joka on minulle tehnyt villasukat, kun olin pieni ja hänellä vielä näköä piisasi, täytti reilu kuukausi sitten 91 vuotta. Vaikka näkö on radikaalisti huonontunut, hän asuu vielä kotonaan. Esimerkiksi muutamasta syövästä, miehensä kuolemasta ja sota-ajasta selvinneenä hän on mielestäni taistelijaluonne. Vaikka tietysti, hän on ollut kuolemassa koko elämäni ajan omien sanojensa mukaan... no, edelleen hän täälä porskuttelee.

Tämän kehumisavauksen jälkeen päästäänkin sitten käsityöhön, joka liittyy tähän mummoon. Äiti kertoi tehneensä hänelle pipon syntymäpäivälahjaksi, ja ajattelin tehdä sitten samaan sarjaan lapaset. Pipoa en ikinä ehtinyt nähdä, ja se on vissiin kokovalkoinen, mutta koska piti hieman soveltaa värien kanssa ja minulla oli kerä käytettävää lankaa, tuli minun osuuteni väritykseksi valko-vihreä.

Mitä siis tein? Lapaset, joiden ohjeen improvisoin itse. Mistä sen tein? Dropsin Nepal-langasta, joka riitti juuri ja juuri tähän, ja nyt jänskäämisen jälkeen lapaset olivat onneksi sopivan kokoiset.

Miltä lopputulos näytti? No tältä:

 Pahoittelen kuvan huonoa laatua ja muuta sellaista, piti kännykän kameralla kiireessä napata todistusaineisto.

PS. Minusta ei ihan hirveästi nyt kuulu. Ultimate ja opiskelut vievät lähes kaiken ajan, joten käsitöiden tehtailukin on vähän jäänyt..

PPS. Kiitos kaikille jo tutkimukseen osallistuneille! Vielä myös ehtii, jos sinä alle 30v. neulova et ole sitä tehnyt :)

PPPS. Tosiaan, vielä hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti