torstai 27. joulukuuta 2012

Designessu

 Isä toivoi joululahjaksi essua. Ompeleminen ei ole ollut mielessä pitkään aikaan, mutta nyt sitten joulua varten täytyi alkaa huristella ompelukoneella.Olin hakemassa kaupasta jotain ihan muuta, mutta ex tempore lähdin sitten samalla reissulla poikkeamaan Eurokankaaseen. Onneksi siellä oli asiantunteva myyjä, joka myi minulle metrin Eero Aarnion Zoo-kangasta ja viisi metriä vinonauhaa reunojen kanttaamiseen. Siinä oli täsmälleen oikea määrä, käytin kaiken. Onneksi äiti on joskus opettanut, miten kantataan, niin osasin nytkin tehdä sen ilman sen kummempia ohjeita.

Essun kaavat sain piirtämällä omasta essustani, jätin tästä etutaskun ja vyönlenkit pois, ja alakulmista tein pyöreät, jotta kanttaus olisi helpompaa.


Niskan takaa kulkevassa lenkissä on toisessa päässä nepit, jotta pituutta saa vähän säädettyä ja lenkin saa tarvittaessa auki. Tämäkin idea on kopioitu siitä omasta essustani.


Kanttasin myös essun solmimisnauhojen yläreunat mustalla, ihan jatkuvuuden takia. Kanttinauha riitti juuri ja juuri. Sopivasti.


Kokonaisuudesta tuli mielestäni kiva. Kangas on sopiva tarkoitukseensa ja reunat on huolitellut. Olihan tämä aika nopea tehdä, jos kestää ompelukoneen surinaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti