tiistai 17. huhtikuuta 2012

Projektisuma

Olen tässä saanut projekteja valmiiksi muutamin kappalein. (Tosin, todella fiksua saada idea kirjoittaa tämä posti tänne juuri ennen töitä, saa nähdä kuinka kiirus tulee.) Se johtikin sitten tähän pitkähköön kirjoitukseen.


Ensimmäisenä ensin aloitettu vauvan nuttu. Käytin Offset-wraplan -nimistä ohjetta. Tämä kyseinen nuttu tulee ystävieni tytölle, vaikka värit eivät välttämättä ole ihan niin tyttömäiset.. Ajattelin laittaa pakettiin viestin että jos koko on jo liian pieni tai väri ei miellytä, antavat tarvitsevalle :) Siinä tilanteessa tuo vähän neutraalimpi väritys on aika hyvä, jos uusi omistaja onkin poika. Vieressä tosiaan vähän kuvaa valmiista työstä. Ompelin napit (ai että vihaan sitä hommaa!) sunnuntai-illan finaalipelin aikana, lajina siis salibandy. SPV! Pakko tässä on vähän sitäkin hehkuttaa, tämä on kyllä jotain niin hienoa että SSV:n dynastia on murtunut ja 18 vuoden jälkeen Suomen mestari on muualta kuin kehä kolmosen sisäpuolelta!! Ja kun olen itsekin SPV:n kasvatteja alun alkaen, niin se vielä tekee tästä hommasta hienompaa. '

Ja sitten takaisin käsitöihin. Toinen, lyhyempi projekti on ollut Älypuhelinsormikkaat. Tarkoituksena oli siis tehdä pitsisormikkaat ja lisätä niihin hiukan metallista lankaa sormenpäihin johtamaan sähköä. Valmista tuli, tosin vasta yksi sormenpää on kirjottuna. Ensin lanka ei tuntunut toimivan, mutta uudella yrityksellä puhelimenikin reagoi. Vieressä kuvaa oikean sormikkaan valmistusvaiheesta, pitsi yrittää näkyä kameralle.

 Tässä vasen sormikas valmiina. (Oli vähän hankala saada sitä kuvattua kädessä kun yksin häärää. Ja kun piti ehdottomasti nyt ja heti saada se kuva.)
Tässä vielä kuvaa tuosta kirjonnasta etusormessa. Tarkoitus olisi tehdä lisäksi molempiin peukaloihin ja toiseen etusormeen samanlainen.


Viimeinen projekti jota tässä nyt esittelen, on ylpeyden aihe itselleni. Olen aina ollut huono kaavojen ja ompelukoneen kanssa, lähinnä kärsimättömyyden takia. Nyt kuitenkin tarvitsin pipon. Sellaisen trikoisen joka käy hyvin kypärän alle, lenkille, ja suojaa korvia. Tein vähän hakuja ja löysin yksinkertaiset ohjeet helpolle pipolle Kukikkaat kuosit -blogista. Ja sitten ompelemaan. Tulos oli jotakuinkin tuon näköinen mitä tuossa kuvassa on, ainut asia johon en tyytyväinen ollut oli tuo kuvio: mielestäni sen pitäisi olla toisin päin mutten osannut kaavoja piirrellessäni moista ajatella. Mutta hyvin tuo on palvellut tässä :) Ja minä alan innoissani haluta jopa ompelukonetta. Äitin omaa olen käyttänyt kotona vieraillessani joskus harvoin kun on tarvinnut, mutta nyt olisi kiva tehdä tääläkin jotain. Vaikka edes ne urheilupannat mitä todella tarvitsen näiden hiusten kanssa.. Ehkä sitten kun tämä muutto on saatu loppuun ja synttärit ohi. (Elän uskossa että voisin saada lahjaksi sen koneen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti