lauantai 14. huhtikuuta 2012

Juhlalaukun viimeistelyä

Minäkin aloitan omalta osaltani tämän blogin päivittämisen juhlalaukkuasialla! Tervetuloa siis myös minatran höpinöiden ja käsitöiden pariin.

Päätin tässä kevään aikana neuloa mustan juhlalaukun itselleni, ja sopiva ohje löytyi tietysti Ravelrysta (CoCo). Neulontaosuus tuli valmiiksi, ja vielä on jäljellä kovikekankaan ja vuorin kiinnittäminen laukkuun ja kokonaisuuden kasaan kursiminen. Kuitenkin tässä on tullut hiukan pohdittua myös laukun hihnaa ja koristelua. Siitä siis asiaa tänään.

Sain intialaiselta kaveriltani vaihtoehtoja laukun hihnaksi: helmiä! Eli nyt vain sitten tarkistamaan, millaisia vanhoja kaulakoruja itseltäsi löytyy kaapista... Niille voisi antaa uuden elämän laukun hihnana. Todennäköisesti en osaa päättää, minkä helmikaulakoruista valitsisin hihnaksi, joten tarkoitus olisi askarrella jokin sellainen kiinnityssysteemi, että hihnaa voisi helposti vaihtaa tarpeen ja muun tyylin mukaan.
Hopeinen kivien näköisistä helmistä koottu hihna sopisi varmaan juhlaan.
Mustat helmet ovat tyylikkäitä missä vaan.
Violetista voisi tulla vähän väriä muuten mustaan laukkuun.


Joku tarkkasilmäinen ehkä huomasi, että hihnojen lisäksi laukun päälle oli lykätty virkattu, musta ruusu. Kokeilin pujottaa ruusun laukun hihnaan, eikä tuo yhtään hullummalta näytä siinäkään.

Mikä on oma suosikkisi laukun hihnoista? Palataan asiaan lisäkuvilla sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun laukku on oikeasti valmis!

2 kommenttia:

  1. Sain hankittua jo palan kovikekangastakin (äidin varastoista). Ehkä sitä jossain kohtaa ehtisi sitten viimeistelemään laukkunsa. :)

    VastaaPoista
  2. Onpas hieno, pitääpä laittaa Ravelryssä muistiin tuo, sillä silloin tällöin on tarvetta nimenomaan mustalle laukulle!

    VastaaPoista