perjantai 18. toukokuuta 2012

Sukkanauha

Hiljalleen häätunnelmat alkavat vallata alaa täälläkin päin kesän lähestyessä. Vielä en kuitenkan täysipainoisesti operoi omia häitäni, vaan viimeisin, vihdoin viimeistelty projekti on kaverille luvattu sukkanauha. Ohjeen nappasin Ravelrystä. Käytin kuminauhatienä satiinivinonauhaa, silitin taitokset auki ja uudet tilalle. Lankana pitsiin käytin valkoista Gestal Engiä. Projekti on ollut vireillä tammikuusta asti, ja nyt vihdoin sain sen valmiiksi.. Olen varma että olen mitannut kaikki oikein, mutta sukkanauhasta tuli vähän nafti. Toivottavasti ei ole liian pieni kaverille, jolle tämä on tulossa. Ompelukonekin sanoi itsensä irti tässä viimeistelyvaiheessa, mutta soitto äitille ratkaisi pulmat. (Siis, äiti ei ehtinyt ratkaista pulmia vaan tuon puhelun aikana ne ratkesivat..) Kuvaa tähän pitäisi vielä lisätä:



Valot näemmä taas hiukan vääristävät, ja rusetti ei näytä niin hyvältä kuin luonnossa.

Nyt kun tämä kaverin oma on valmis, on aika ruveta väsäämään itsellekin jotain. Varmaan tuo sukkanauha tulee olemaan ensimmäinen hääjuttu, ja jonkunsorttiset pitsikynsikkäät.

Olen kyllä tehnyt siis tässä hiljaiselon aikana aika paljonkin eri juttuja eteenpäin, mutta mikään ei ole lopullisen valmis, joten jossain vaiheessa tulen päivittämään oikein urakalla valmistuvia projekteja..

4 kommenttia:

 1. Hei,
  yritin taannoin tehdä kyseisen ohjeen mukaan sukkanauhaa, mutta jostain syystä en saanut millään silmukkamäärää pysymään. Ei siis onnistunut tämä projekti. Voisitkohan neuvoa, miten tuon ohjeen kanssa pääsee alkuun? Miten tulkita ohjetta/mallikuviota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tuossahan tosiaan luodaan se 18 silmukkaa ja sitten mennään mallineuleen mukaan. Ovathan nuo lyhenteet, joita tuossa alla on, tuttuja? Ja kun olet tehnyt langankiertoja, olethan tehnyt ne tuplana? Sillä tavalla on helppo kadottaa tuossa silmukoita, kun unohtaa tuon. Toki, siinä on sitten sekin että silmukkamäärä pienenee välillä; mallineuleen ensimmäisen kerroksen jälkeen on 16 silmukkaa, toisen (/3. kun ottaa huomioon sen, että takaisinpäin neulotaan pelkästään nurjaa, jota ei kaavioon ole merkitty) 18, kolmannen 20, neljännen 22, viidennen 20 ja viimeisen 18. Tämä tekee tuon muodon.

   Jos näistä ei ollut apua, kysy ihmeessä lisää ja kerro vähän lisää missä kohtaan nimenomaan on ongelmaa :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Antamasi silmukkamäärät auttoivat, ja huomasinkin, etten ollut noteerannut v-merkkiä silmukoiden lisäämiseksi. Nyt onnistuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, hyvä jos oli apua! :)

   Poista