sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Arkeologin lankalöytö

Heissan! Käsityörintamalla on ilmeisesti ollut vähän hiljaista - sitä se auringonpaiste teettää. Tai sitten kesken on jotain valtavan suurta ja upeaa. No, jotain pientä juttua voisi tässä ajankulukseen sepittää edes neulomattomista langoista, kun valmiiksi ei ole mitään saanut.

Kävin vähän kaivelemassa vanhoja lankoja äidin loputtoman suuresta jämälankakorista. Mielenkiintoisin löytö oli vanha Novitan lanka Victoria. Kaksi herttaista vaaleanpunaista vyyhtiä.


Lanka on 70 % puuvillaa ja 30 % villaa. Mietin, kuinka lämmin tällaisesta langasta tehdystä neuleesta oikeasti tulee; sopiiko tämä lanka kesäneuleisiin? Kenties johonkin pitsiseen kesäunelmaan? Vai tuleeko siitä tukahduttavan kuuma?


Langassa on hauskasti eloa, kun se ei ole ihan tasaista. En tiedä, mitä tästä tekisin, mutta ainahan on hyvä hamstrata vähän lisää lankoja.

Näiden kahden vyyhdin lisäksi hamusin itselleni pari kerää Novitan Nallea, useamman luonnonvalkoisen Rose Mohair -kerän ja yhden kirkkaanpunaisen alpakkalankakerän. Alkuvuodesta tarkoitukseni oli tuhota jämälankoja. Nyt niitä on taas vähän lisää tuhottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti