sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Flow

Sain valmiiksi Sochi-neuleen nro 3. Kyseessähän on jotain aivan ihanaa, pehmeää, kevyttä (! painoa vain n. 107g !). Tämä neule oli hieman isompitöinen, mutta isoilla puikoilla se valmistui suhteellisen nopeasti. Kyseessä on siis raglanhuppari:Mitä: Flow-raglanhuppari
Mistä: Dropsin Alpaca Silk
Puikot: 8mm ja 6mm
Ohje: oma

Tätä neulottaessa on jännitetty montaa asiaa; mm. Leijonien pronssi on kannustettu puikot lipsuen hikisissä käsissä. Valmistuminen toki meni yli kisojen, mutta yhtä kaikki niiden aikana aloitettu ja pitkälle saatettu tämä projekti.

Nimensä tämä luomus sai siitä, että monta asiaa tein suunnitellen sitä mukaa, kun asia tuli ajankohtaiseksi. Joo, se ei ole aina kovin fiksua, mutta tällä kertaa onnistui. Huppu näyttää hieman omituiselta ollessaan selkää vasten, mutta päässä ihan kivalta. Olen myös tehnyt tämän neuleen puitteissa jotain, jota kärsimätön luonteeni ei yleensä jaksa: päättelin helman ns. normaalisti (en tiedä miksi sitä tekniikkaa, jonka opin aikanaan koulussa, kutsutaan) ja se kiristi. Purin sen sitten ja virkkasin uudelleen väljemmän reunuksen.


Hihat tästä kaikesta mittailusta huolimatta jäivät hieman lyhyiksi. Päätös: kyllä tässä kuuluukin olla sellaiset kutakuinkin 3/4 hihat. Niin mä alusta asti suunnittelinkin!Paita on päässyt tässä testiin illalla ja aamulla. Vaikka kyseessä onkin kevyt, ohut materiaali, lämmittää se (melkein liikaakin) kiitos alpakan ja silkin yhteisvaikutuksen. Tämä lanka meni kyllä heti suosikkeihin!

1 kommentti:

  1. Ihana! Mie oon yrittänyt metsästää tuota lankaa, tuloksetta! No ehkä vielä jossain välissä löytyy.

    VastaaPoista