maanantai 14. lokakuuta 2013

Tervetuloa maailmaan!

Tämän työn aloitin alun perin sen takia, kun piti saada äkkiä jotain puikoille telkkaria katsoessa. Muuton jäljiltä (juu, muutettiin tossa vähän yli kuukausi sitten) suurin osa puikoista on edelleen hukassa. 2,5 mm sukkapuikot löytyi, ja niistä inspiroituneena kaivelin lankakassistani Dropsin Alpacaa (ihana lempilankani).

Ohjekin piti löytää äkkiä, ja vauvan housut tehneenä muistin, että samaan ohjerykelmään kuului myös jakku. Siispä aloitin neulomisen hihoista, jotka piti tehdä sukkapuikoilla.

Saksassa matkustelua ja lentokonetta varten kävin hankkimassa Tampereelta sitten 60 cm puiset pyöröt kokoa 2,5 mm. Helppoahan se ei ollut, sillä Lankaideassa näitä puikkoja ei ollut (ei muistaakseni viimeksikään, kun yritin) ja menin sitten typeränä ostamaan pitkät 2,5 mm puiset puikot, vaikka en ikinä käytäkään pitkiä puikkoja. Matka jatkui, ja huomasin myös lankakauppa Kerän. Siellähän niitä pyöröpuikkoja oli, ja täytyi ne sitten ostaa. Kaipaako joku 2,5 mm paksuisia pitkiä, puisia puikkoja? Voisin myydä nämä omani pois, kun en niillä mitään tee. Tärkeintä kuitenkin oli, että sain puikot ja pystyin lentokoneessa neulomaan.


Reissussahan vauvan takki melkein kokonaan valmistuikin sitten. Kauluksen viimeistelin kotona työpaikalla, ja äidin nappivarastosta viedyt napit kiinnitin kotona.

 

Nyt se ystävien vauva voisi jo syntyä! Muutama viikko pienokaisen maailmaan putkahtamista on jo tosissaan odoteltukin, kuulemma hermoromahduksen partaalla.2 kommenttia:

  1. Oi kun tuo on niin pehmisen näköinen, että melkeen voi tuntea alpakan pehmeyden täältä ruudun toiselta puolelta. Ja aivan mahtava juttu tuo Villasukat Venäjälle -kampanja, pääsi juuri mun kirjoituslistalleni. Toivottavasti myös neulontalistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ensimmäiset villasukat Venäjää varten valmistui tänään. Kuvia ja blogipostaus niistä vähän myöhemmin. :) Ja tämän neuletakin uusi omistajakin syntyi tänään! Vihdoinkin.

      Poista