sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Retkillä - Saksa

Joku kävi taas matkailemassa maailmalla. Tällä kertaa ohjelmassa oli muun muassa vuorimaisemien ihailu Itävallassa.


Saksan puolelta löytyi jotain käsityöläisen sateista syksyä viehettävää - kai haluaisit sateenvarjon, jossa on neulekuvio? Sateenvarjon ihailu jäi näyteikkunasta kuvailuksi. Samassa kaupassa oli muuten myytävänä myös Marimekkoa ja Iittalaa. Langat olivat Saksassa yllättävän kalliita, ainakin ne, mitä itse satuin näkemään. Ei siis tullut kiusauksia ostaa heräteostoslankoja.


Lankojen sijaan mukaan tarttui vielä lentokentältä juuri lähdön hetkellä saksankielinen käsityölehti, jotta jotain käsityöaiheista tuliaista olisi itselle. En tiedä, osaanko tulkita neulesaksaa yhtään, mutta ystävämme internetin välityksellä se saattaa onnistuakin. Ehkä tärkeintä lehdessä on kuitenkin inspiraatio ja kansainväliset tuulet, vaikka ohjeita ei ikinä saisi tulkittuakaan. Kannen teksteistä yllättävän suuri osa on englanniksi (coolia?), mutta oheet ja sisältö on ihan saksaa.


Lehden ohjeista aika iso osa tuntui olevan villapaitoja naisille. Suosikkini niistä olivat samalla aukeamalla:
Ehkä tekisin nämä neuleet vähän värikkäämmiksi, mutta mallit näyttävät hyviltä ja voisivat sopia vartalolleni. Lisäksi näissä on kiinnostavia yksityiskohtia ja ideoita. Saatte ehkä kuitenkin vielä aika kauan odotella, ennen kuin mitään näin suuritöistä nähdään puikoillani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti