perjantai 7. marraskuuta 2014

Matkailu avartaa

Hei ja terveisiä rapakon takaa isosta kaupungista nimeltä Houston! Täälläolo on allekirjoittaneelle yksi suuri syy (käsityö)blogihiljaisuuteen. Yritän tässä kuitenkin raapaista muutaman ajatuksen kasaan, ja hieman kuvia, käsityöteemalla. Muutoin tästä reissusta kirjoittelen henkilökohtaisen blogini puolella.

Neulonta ei jäänyt kotosuomeen vaikka viileämmät lämpötilat jäivät. Täällä varsinkin alkuun mittari näytti lukemia kolmen kymmenen pintaan, ja Suomessa alkanut villaintoilu ei enää tuntunutkaan ihan niin hyvältä. Olen jotain juttuja saanut tässä valmiiksi, mutta koska Holiday season on tulossa, ja nämä tuotokset joko pääsevät pukinkonttiin tai eivät ole olleet vielä kovin kuvauksellisia, joten en sen kummemmin tässä vaiheessa kuvia jaa. 

Sen sijaan kerron tuosta meidän lähilankakaupasta. Se oli ensimmäinen varsinainen sosiaalinen ympäristö, mihin pääsin ja missä keskustelu oli muutakin kuin vain "Hey how are you" tyyppistä small talkia. Lankakaupan nimi on Knitting in the Loop, ilmeisesti ainoa varsinainen lankakauppa loopin sisällä. (Kurkkaa Houstonin kartta, "loop" selvinnee siitä. )

KitL on ihana, viime vuosisadan alkukymmenien taloon majoittunut kauppa. Valitettavasti tähän hätään ei ole kuvia, mutta netistä niitäkin varmasti löytyy jos kiinnostaa :) Maanantai-iltojen Sit&Knit -hetkissä on ollut vaihtelevasti ihmisiä, ja juttu on kulkenut neulonnasta ihmediettien kautta Louisianan ruokiin. Ja tietysti kulttuurivaihtoon seka Texasin hyvin lämpöisiin säihin. 

Lankaa en vielä täältä ole hamstrannut, mutta onnistuin unohtamaan Suomeen esim. neulat ja silmukkamerkit. Onneksi apu oli lähellä, ja sain kyseiset tarvikkeet nopeasti käyttöön. 


Silmukkamerkeistä oli tarjolla vain tällaisia renkaita eri koissa. Tässä käyttäessäni niitä olen todennut, että nämähän ovat yksinkertaisesti parempia, kuin mitkään roikkuvat härpäkkeet. Jäljempänä mainitut tosiaan kyllä ovat kauniimpia, siitä ei pääse mihinkään. 


Olen käyttänyt myös halvempien postikulujen mahdollisuutta hyväksi. Viimeisin tilaus oli Inspiknittyn blocking wires. Blokkausvaijerit? Mitähän nämä on suomeksi? Kuitenkin, kätevä ostos, ja käytössä vähän parempi blokkauslopputulos kuin pelkkien nuppineulojen kanssa. 

Tähän lopuksi laitan vielä nyt puikoilla olevasta Still light tunikasta kuvan.
Yritän päivitellä kuulumisia täältä vielä, jos aika antaa myöden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti