maanantai 5. toukokuuta 2014

Valmisputkilopaidan viimeistelyt

Joskus kauan, kauan sitten (eli alle kaksi vuotta sitten) tein tällaista valmisputkilopaitaa. Lanka loppui silloin kesken, ja paita jäi makaamaan keskeneräisenä käsityökorin pohjamutiin.


Eräänä kauniina päivänä muistin, että mökillä on vielä yksi muuttolaatikko, ja sieltä löytyi tämän putkilopaidan ohjelappunen. Siitä kai innostuneena kaivoin vanhan projektin esiin, ja yllättävän helposti löysin lankajämistäni myös kaulukseen sopivaa lankaa. Mietiskelin pinkin, vaalean ja tämän vihreän välillä, ja päädyin tähän kuvien mukaiseen vihreään Novitan Tennessee -lankaan.


Kauluksen lisäksi virkkasin paidanhelmaan kierroksen tällä vaaleammalla vihreällä, jotta väri tulisi jotenkin sidotuksi kokonaisuuteen. Jos vielä haluaisi lisää väkertää, voisi jonkun koristeenkin vielä virkata tästä langasta - toisaalta se ei välttämättä olisi tarpeen.


Löysin tähän pakkaukseen kuuluvat napitkin siististi nappilaatikostani, ja kiinnitin ne tänään. Iät ja ajat keskeneräisenä lojunut paita olisi kai nyt valmis!


Näyttääköhän se oikeassa elämässä lapsen päällä samalta kuin ohjelappusen kuvassa? Välillä nämä mittasuhteet tuntuvat vähän hassuilta, mutta toivottavasti tämä sopii suomalaislapselle. En vielä tiedä, annanko tämän lahjaksi vai säästänkö omalle lapselle.1 kommentti:

  1. Kiva paita! Minun mielestä näyttää kyllä sellaiselta että sopii pienelle lapselle, ne mittasuhteet verrattuna aikuisten vaatteisiin on tosiaan ehkä hieman hassuhkot.

    VastaaPoista