maanantai 13. tammikuuta 2014

Lämpimimmät lapaset

Vielä yksi joululahja! Sain toiveen mahdollisimman lämpimistä lapasista jouluksi. Idea alkoi heti hahmottua mielessäni: kirjoneuletta ja alpakkaa.


Tein tämän projektin kanssa alkeellisen virheen ja ostin langat ennen kuin olin päättänyt ohjetta. Käsityömessuilla oli ehkä kuitenkin helpointa vertailla erilaisia alpakkalankoja ja löytää mahdollisimman paksu ja lämmin lanka, mutta ohjettahan en siihen mennessä ollut päättänyt. Ostin neljä kerää Inka Wasin Alpakkavilla -lankaa: kaksi mustaa, kirkkaanpunaisen ja tummemman punaisen. Olisin halunnut liukuvärjättyä lankaa, mutta alpakkaa kuulemma harvemmin liukuvärjätään. Miksi on näin? Päädyin leikittelemään liukuvärjätyn langan sijaan eriväristen punaisten vaihtelulla.


Sain sen ohjeenkin lopulta valittua langan mukaan. Dropsin ohjeista löytyi aika kiva talviruusulapasten ohje, jota täytyi kuitenkin vähän muokata, sillä halusin kämmenpuolelle ehdottomasti raitoja. Niin ja ranteeseen tein mieluummin ihan joustinneuletta kuin leveän näköistä kirjoneulekuviota.Jätin muutaman kerroksen väliin ennen peukaloa, koska varresta tuli aika pitkä - sen takia kärki pitikin sitten kaventaa vähän nopeammin.


Toivottavasti nämä lämmittävät nyt, kun vihdoin saatiin nämä talven kylmät ja tuiskut tänne Pirkanmaallekin!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Kirjoneulelapaset on aina kivoja, niinkus varmaan tiedät niitä itsekin tehneenä. :)

      Poista