maanantai 15. heinäkuuta 2013

Lomamatkailua ja käsitöitä

Olen tässä viettänyt jonkin aikaa ulkomailla; elämäni ensimmäinen rantaloma on tätä kirjoitettaessa hieman yli puolessa välissä. (Julkaisuajankohdasta ei paljoa voi päätellä; netti toimii kun toimii.) Ylipäätänsä lomasta voi lukea täältä. Maa siis on jotenkin yllätyksekkäästi slaavilainen Bulgaria, en varmaan osaa enää matkustaa Ruotsia lukuunottamatta maihin, joilla ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa.
Kävimme muitama päivä sitten Nessebarin vanhassa kaupungissa, ja sielä paikallinen käsityöläisyys näkyi; jos jonkinmoista traditionaalista pussukkaa ja kangasta oli myynnissä. En tuolta reissulta kuvaa muistanut ottaa, mutta yritän vielä reissun aikana löytää jostain kuvauskohteen.
Toisaalta myös täälä Sunny Beachilla on ollut myynnissä kaikennäköistä itsekudottua ja tehtyä. Neulottuja/virkattuja liinoja ja vaatteita näkyy joissain paikoissa. Myös tällaisia "hand knitted" kojuja löytyy sieltä sun täältä, ja tien varressa myydään pitsiliinoja. Toinen erikoisuus on Bulgarian ruusu; siitä on tehty yhtä sun toista tuotetta, jota sitten myydään tuliaisiksi.
Koska en nyt tähän hätään kuvia käsitöistä saa, esittelen ehkä kauneimman paikan, jossa olen neulonut. Unohtakaa ne aurinkotuolit ja muu turistihömppä, meri on rauhallinen ja kaunis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti