maanantai 3. joulukuuta 2012

Amppeli

Lankatilaukseni Kauhavan Kangas-Aitasta tuli ja innostuin heti väkertämään. Tilasin mopparilankaa ihan vain sen takia, että pääsisin toteuttamaan tämän Kauhavan kangas-aitan Katariinan amppelin. Käsityömessuilta tilatuille tuotteille ei tullut toimitusmaksua, niin sieltä kannatti tilata lankoja. 


En ole aikaisemmin kokeillut tällaista solmuja solmimalla hienon kokonaisuuden saavuttamista, enkä niin ollen myöskään tiennyt sille nimeä. Pienen googlailun jälkeen ilmeni, että tämän tekniikan nimi todennäköisesti on makramee eli solmeilu.


Solmujen väkertäminen oli jotenkin tosi rentouttavaa, kunhan pääsi alkuun ja oppi, miten solmut tehdään. Ja amppelista tuli kiva. Aika iso kukkaruukku siihen menee, että jos pienemmälle tekee, niin kannattaa mittailla välillä, paljonko solmuverkkoa tarvitaan.
Yhtä asiaa jäin katumaan: lanka on harmaata. Miksi ihmeessä tilasin HARMAATA lankaa?! Olisi pitänyt tilata pirteää punaista, joka olisi sopinut omaan sisustukseemme ja tuonut vähän väriä. Mutta harmaata...

Nyt kotona sitten pyörii kilon (mikä se ny on, ei kerä eikä vyyhti vaan... rulla?) harmaata mopparilankaa ja pohdin kuumeisesti, mitä siitä pitäisi seuraavaksi tehdä. Matto? Kori? Kynttiläkipon koriste? Kaitaliina? Tabletti? Riippumatto? Kassi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti