maanantai 17. marraskuuta 2014

Kindlen (i-laitteiden/tablettien/melkein minkä tahansa) suojus [Ohje]

Olen täällä Ameriikanreissulla toteuttanut muutamia kauan mielessäni kyteneitä haluja ostosten saralla. Yksi näistä on Kindle - tuo e-kirjojen ihana lukulaite. Oma tapaukseni on halvin mahdollinen mainoksineen, ilman taustavaloa. Tämä ehkä luo sitä oikean kirjan tuntua; jos oikeasti haluan lukea pimeässä, vaatii tämä, kuten oikea kirjakin, jonkinsorttisen valon. Nyt myös Anna Kareninan paksuiset kirjat pääsevät matkalukemiseksi, kun ei tarvitse arpoa jaksaako kanniskella tiiliskiveä.



No, se mainostuksesta. Tämä uusi laitteeni tarvitsi totta kai ympärilleen pehmikettä maailman kylmyyttä vastaan, ja neulojana tietysti nappasin puikot käteen ja tikuttelin menemään. Seuraavassa ohje tällaisen yksinkertaisen suojan tekemiseen:

Kindle-suojus

Tarvitset:
Lankaa valintasi mukaan
Sopivat puikot
Mittanauhan
Kindlen/muun laitteen jolle suojusta teet

  1. Tee mallitilkku. Laske tiheys, mallikappaleessa se oli 22 silmukkaa/10 cm ja 36 kerrosta / 10 cm. Jälkimmäisellä tosin ei tässä ohjeessa ole virkaa.
  2. Mittaa laitteesi leveys. Omassani tämä luku on 11,5 cm.
  3. Kerro silmukoiden määrä/10 cm laitteen leveyden kymmensenttisten määrällä, esimerkiksi tässä tapauksessa 22 x 1,15. Tästä saat puolet silmukoista, eli kerro vielä kahdella tämä silmukkamäärä saadaksesi kokonaissilmukkamäärä. Pyöristä lähimpään parilliseen kokonaislukuun. Jos laitteesi on paksu, lisää pari silmukkaa sivuja varten. Itse en lisännyt 0,5cm paksuuteen, jotta suoja istuisi napakasti Kindleni ympärillä.
  4. Ota puikot käteen ja luo Judy's magic cast on -tekniikalla silmukkamäärä, jonka laskit kohdassa 3. Esimerkissä tämä määrä on siis  50 silmukkaa. Vaihtoehtoisesti voit luoda myös silmukat ns. perinteisimmillä menetelmillä, ja ommella sauman myöhemmin kiinni.
  5. Neulo sileää niin kauan, että laitteesi peittyy. Jos haluat tehdä "kahvat", kuten esimerkkitapauksessa, päättele sopiva määrä silmukoita molemmin puolin, ja luo seuraavalla kerroksella sama määrä tullessasi pääteltyjen kohdalle.
  6. Kun suojus on sopivan mittainen, päättele silmukat. Päättele langanpäät, blokkaa halutessasi ja sinulla on valmis suoja laitteellesi.
Jos haluat tehdä esim. monivärisen suojan, vaihtoehtoja on tuhansia. Itse käytin ns. körttikuviota koristeena, koska se tuli ensimmäisenä mieleen.


2 kommenttia: