torstai 17. huhtikuuta 2014

Neulojan kädet kuntoon kotikonstein

Olen tässä huomannut, että käteni kärsivät kuivuudesta. Viimeiset pari talvea se on ollut ongelma; ennen sitä olen vain ihmetellyt moista ongelmaa muilla. Tämän lisäksi karhea villalanka repii hieman vielä tilannetta pahemmaksi. Tämän takia olenkin kokeillut hoitaa käsiäni kotikonstein, kotikosmetiikan turvin.

Törmäsin Ullassa käsienhoito-ohjeeseen, ja käyttämäni kaava on ollut samanlainen. Tässäpä teillekin, arvoisat kanssaneulojat (ja muuten vain kuivuudesta kärsivät):

1. Liotus

Tarvikkeet:
Vettä
Sitruunamehua
Merisuolaa

Laita astiaan lämpöistä vettä, sopivasti sitruunamehua (käytän ihan sitä kaupan keltaisessa purkissa olevaa) ja ripaus merisuolaa. Sekoita, ja liota käsiä sopivasti, riippuen käytettävissä olevasta ajasta.
2. Kuorinta

Tarvikkeet:
Kiinteää hunajaa
Sokeria

Ota teelusikallinen hunajaa kädelle (tai astiaan, jos haluat hoitaa sekoituksen sielä) ja lisää sokeri. Sekoittele aineet yhteen ja sen jälkeen hiero käsiin. Pese pois.3. Rasvaus

Tähän vaiheeseen en käytä mitään itsetehtyä. Tarkoitus olisi kyllä jossain välissä kokeilla tuota rasvankin tekoa, mutta ennen sitä tyydyn kaupan rasvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti