keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Näperryksenä tuttinauha


Näin jossain lastenvaateliikkeessä noin 10 euroa maksavan tuttinauhan, ja samana päivänä nappikaupassa tuli mieleen, että sen tuttinauhankin voisi tehdä ihan itse halvemmalla, kun vain ostaisi aiheeseen sopivan klipsin.

Pitsi Intiasta, vinonauha äidin laatikosta, klipsi ja iso neppi nappikaupasta.

Tässä vähän ohjeistusta, jos joku kokee sellaista tarvitsevansa.
1. Leikkaa nauhasta ja pitsistä sopivan mittaiset pätkät, esimerkiksi noin 22 cm.
2. Ompele pitsi kiinni nauhaan. Tässä tapauksessa pitsi ei ole kovin leveää, joten ompelin vain keskeltä sen pituussuunnassa kiinni.
3. Pujota klipsi pitsinauhaan (tarkista, että se tulee niin päin kuin sen haluat), tee mahdollisimman lähelle klipsiä taitos ja ompele se. Olin itse aika varovainen ompelun kanssa, kun pitsissäni on metallisia kimallepylpyröitä. Ettei vain neula katkea.
4. Käännä toinen pää - tee käännöksestä niin iso, että nepin mahtuu kiinnittämään sen päälle. Tästä käännöksestä ompelin kaikki reunat.
5. Kiinnitä neppi niin, että tutin lenkki mahtuu kangaslenkin läpi.
Valmista! Valmiin tuttinauhan pituus on n. 17 cm, kun neppi on kiinni ja klipsua ei lasketa mukaan.

Tuttinauha nurjalta puolelta.
Neppikiinnitys sopii siis vain sellaisiin tutteihin, joissa on rengas. Kaikissa nykymalleissa ei kuulemma ole, ja niitä varten pitäisi sitten olla kaiketi nauhassa jonkinlainen silikonirengas, jonka saisi tutin ympäri. Silikonirengasta en alkanut metsästää tätä varten.


Nauha sopisi varmaan myös esimerkiksi pyyhkeenpidikkeeksi ovenkahvaan, ainakin vähän lyhyempänä.


Esimerkkituttia tai -vauvaa ei meiltä löydy, joten joudutte tyytymään omaan mielikuvitukseenne sen osalta, miten tämä mahtaa käytännössä toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti