keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Villavaippahousut


 Tiesitkö, että villa pitää vettä ainakin jonkin verran? Siispä sitä voi käyttää hengittävänä vaippakuorena erityisesti kestovaippailussa. Tarkoitukseen kelpaa villalanka, jota EI ole superwash-käsitelty. Itse käytin Cascade 220 -lankaa rumanruskeana (ups). Pöksyt täytyy vielä neulomisen jälkeen lanoliinittaa, jotta niistä saa pitävät. Että semmotteeseen minä olen hurahtanut pikkumuksuni kanssa.


Mutta mikäpä siinä hurahtaessa, kun se on samalla hyvä tekosyy neuloa jotain. Näissä ei mennyt kauaa. Ohjeena Ravelrystä löytyvä Cheeky Soaker. Vyötäröllä (tai kainalossa, riippuu tietysti vaipan korkeudesta) ja haarovälissä ja sivuillakin vielä on joustinneuletta.
 
 

Taakse lisäsin vähän tilaa lyhennetyillä kerroksilla. Olisi ehkä pitänyt sittenkin tehdä ohjeen neuvon mukaan ja neuloa alun joustinneule pienemmillä puikoilla kuin muu setti. Mutta pienemmät puikot olivat lainassa, niin täytyi koko homma samoilla tikutella. Näyttivät nuo L-kokoiset aika hyvin sopivan tuollaiselle 9kg muksulle. Taakse olisi voinut enemmänkin kyllä lisätä kerroksia!

Näitä saattaa tulla vielä lisääkin, ellen keksi jotain muuta kehittävää lopuista Cascasde 220 -langoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti