keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Juhlapukeutumista, osa 2: Violetti juhlalaukku

Juhlapukuun täytyy saada sopiva laukku, ja parhaiten sopivan saa tietysti tekemällä itse (jos osaa tehdä). Harjoittelin sitä tekemistä tämän juhlalaukun kanssa. Ompelin kaikki saumat kahteen kertaan: ensin jollain tapaa väärin, ja sitten purin ne ja ompelin uudestaan, toivottavasti oikein. Ainakin sain laukun valmiiksi.

Päällä violetti verhokangas, välissä verhokankaaseen kiinni silitetty tukikangas, sisällä musta vuorikangas. Leikkasin ensin n. 30x32 kokoisen neliön päälli- ja vuorikankaasta, tukikankaan pala jäi vähän pienemmäksi reunoilta, mutta voisi varmaan hyvinkin olla myös samankokoinen. Sitten hurauttelin niitä saumoja lukkokehyksen mukana tulleen ohjeen mukaan (tosin tulkitsin sitä tosiaan useamman kerran vähän väärin) ja lopulta sain pussukat oikealla tavalla sisäkkäin. En huolitellut kankaiden reunoja mitenkään, koska ne jäivät kaikki tuonne sisäpuolelle.


Sitten ei muuta kuin lukkokehystä kiinnittämään. Omat mielenkiintoiset kohtansa siinäkin... En ole nimittäin sataprosenttisen varma siitä, miten lukkokehys olisi pitänyt kiinnittää reunojen suhteen, mutta päädyin ratkaisuun, jossa kehyksen reunat ovat kankaan ulkopuolella (kuva yllä). Tällöin laukun muoto (ks. eka kuva) on ainakin suhteellisen järkevä, alhaalta leveämpi ja ylhäältä kapeampi. Ommeltava lukkokehys on ehdottomasti parempi kuin kiinnipuristettava: lopputulos on kauniimpi ja kiinnitysprosessi helpompi.

Jotain kivaa koristusta kaipasin laukkuun. Alkuperäinen idea oli kiinnittää jotain pitsiä tähän, mutta taitaa kuitenkin olla niin, että yksinkertainen on kaunista. Siispä neuloin mohairlangoista lehtiä tämän ohjeen mukaan. En vielä kiinnittänyt lehtiä lopullisesti (enkä päätellyt lankoja), mutta varmaankin päädyn kuvissa näkyvään ratkaisuun, jossa lehdet on kiinnitetty toiseen lukkokehyksen rinkuloista.

 
Laukusta puuttuu vielä lenksu, josta sitä kannettaisiin sitten kädessä. Ajattelin sellaista rannelenksua ratkaisuksi, että ei mitään pitkää olkapäälle laitettavaa, vaan joku korumainen lyhyempi lenkki tuohon toiseen lukkokehyksen vapaana olevaan paikkaan. Kaapista löytyisi sellaisia valkoisensävyisiä eri väreissä kimaltavia helmiä tai sitten voisin virkata mohairista... tai jotain muuta. Se täytyy vielä keksiä.

Olen melko tyytyväinen lopputulokseen ja toivon, että se näyttää vielä paremmalta kaikella juhlissa tarvittavilla tavaroilla (kännykkä, nenäliinat, kuulakärkikynä) täytettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti