maanantai 30. joulukuuta 2013

Taidetta valmistuneelle

Valmistunut kaveri piti juhlat ja toivoi näin: "Lahjaksi riittää ihan paikalle tuleminen tai halutessa oma talentti taiteen tai tieteen saralla."

Täytyihän sitä sitten muutama tunti ennen juhlia ryhtyä taiteilemaan käsitöiden saralla. Virkkuukoukut muuton muuttojen jälkeen edelleen hukassa ja jotain nopeaa täytyisi saada aikaan... Päädyin huovuttamaan pannulapun.


Pohjana toimi tummanruskea paksu huopapalanen ja siihen päälle sitten huovuttelin ruusuja ja lehtiä ja vähän maata alareunaan. Huovutusneula katkesi siinä kohtaa, kun vasta osa lehdistä oli kiinni, joten yrittelin pesukonehuovutuksella saada lehdet kiinnittymään ja päädyin lopulta varmistelemaan tilannetta tikkailemalla mohairlankaa kukkien varsiksi ja lehtien päälle. Taiteellista, eikö.

Lisäksi tuli taiteiltua kortin kuoren takapuolelle rusetti teipistä. Jostain syystä tuota teippiä nyt pukkaa vähän joka korttiin.

Parempi puolisko lähetti terveiset juhlittavalle korttiin kirjoittamansa tieteellisen panostuksen muodossa: "2 + 2 = 3 4".

Onnea kaikille, jotka kuluneena vuonna saivat tieteellisen panostuksensa valmiiksi ja valmistuivat!

lauantai 28. joulukuuta 2013

Näkyvyyttä pimeään

Kun tuo valkoinen joulu ei saapunut, tarvitaan pimeässä heijastinta. Näinpä tein sitten mummolleni moisen joululahjaksi.



Taustalla on huopaa ja hakaneula, tuo harmaa on heijastinnauhasta pilkottua, pitsi omista varastoista ja samoin kukka. Yhden neulan katkaisin tätä kokoon kursiessa, mutta oli se sen arvoista.

Voin kyllä kertoa, että onni on myös sitä, että omista kätköistä löytyy tarvikkeet kaikenlaiseen askarteluun.

perjantai 27. joulukuuta 2013

Kertut koipiin

Käly toivoi joululahjaksi villasukkia Novitan 7 Veljestä Nostalgia -langasta. Sovimme, että käly tuo sopivan väriset langat, niin minä teen sitten kivat sukat.

Sukat jalassa.
Ohjeena käytin aivan mahtavan ihanaa pitsineuleista Kerttu-sukkien ohjetta. Pidän siitä, miten pitsineulekuvio näyttää palmikoilta. Pidän muutenkin kaikesta pitsineuleisesta.

Sukat edestä.
Ohje oli osittain melko suurpiirteinen ja päädyinkin muokkaamaan sitä oman mieltymykseni mukaan esimerkiksi kärjen osalta. Halusin, että pitsineule jatkuisi ihan kärkeen asti, ja se onnistui mielestäni hyvin ja sukat näyttävät kokonaisuudelta.

Sukat ilman jalkoja.

Varren 1o, 1n neuleessa käytin ohjeen vinkkiä siitä, että oikeat silmukat neulotaan takareunasta. Näin tosiaan neuleesta tulee jotenkin erottuvampi näinkin kirjavassa langassa.

Sukka sivusta.

 Kantapää on vahvistettua neuletta, kuten tapaan kantapäät sukkiini tehdä.

Sukat takaa.
Toivottavasti pian ilmastokin muuttuisi sellaiseksi, että villasukilla tekisi jotain hyödyllistä.

tiistai 24. joulukuuta 2013

Toivotus hyvän joulun

Ihanaa ja siunattua joulua kaikille lukijoillemme!



Kuvituksena täksi jouluksi askartelemani (minatra) joulukortit, joita en sitten lopulta ehtinyt lähettää kenellekään. Ehkä sitten ensi vuonna. Ei se joulu ole siinä, mitä ehtii tai ei ehdi tehdä, vaan siinä, kenen synttäreitä juhlitaan. Mitähän annamme lahjaksi synttärisankarille?

Toivottelevat
minatra & E-J

maanantai 23. joulukuuta 2013

Virkkaajan viimehetken väkerrys

Onko teillä koskaan niitä päiviä, kun keskeneräinen käsityö ei vain kertakaikkiaan maistu, ja on päästävä aloittamaan mahdollisimman monta uutta työtä? Nämä syntyivät sellaisen päivän sivutuotteena. Nopeaa ja mukavaa, saa aloittaa jotain uutta ja tulee silti nopeasti valmistakin. Jos siis osaat virkata.


Joten vieläkö puuttuu lahja paketista? Jos potentiaalinen lahjansaaja polttaa yhtään kynttilöitä, voisi tällainen epäpaloturvallinen mansetti olla yksi hyvä lahjaidea, jonka ehtisi vielä toteuttaa.

Virkkasin vimmattuna käsityöpäivänä kolme mansettia punaisesta Novitan Kaiku-langasta ja Austermannin Palila-kimallelangasta.


Nyt aatonaattona voi olla jo varma, ettei lahjan saaja eksy tänne blogiin jouluhäsellyksiensä keskellä, joten uskallan paljastaa nämä teille. Koukkua on tässä muutama päivä ennen joulua käytelty muutenkin vimmatusti. Niistä lisää tuonnempana.


PS. Kuvasin mansetit salaa siellä, minne ne todennäköisesti päätyvät lahjapaketista päästyään. Ovelaa, vai mitä!?

torstai 12. joulukuuta 2013

Paita "pikkusiskolle"

Taas huomaa, että on joulunaika kun blogit hieman hiljenevät. Vähän kuitenkin jotain taas parin viikon hiljaiselon katkaisemiseksi:

Minulla on "pikkusisko"/täditettävä. Viime vuonna väkertelin tytölle villahousut, tänä vuonna on sitten paidan aika. Ohje oli Leikkipuistoneuleita-kirjasta, palautin jo kirjan niin en muista tarkkaa nimeä. Se, jossa on kuplia. Muokkasin värityksen mieleiseksi, ja sain aikaan aika pirteän paidan:



Koko on neli-viisivuotiaan, tyttö kolme, mutta kasvaa vauhdilla. Näin tuossa viikonloppuna tätä tyttöstä, ja vähän hirvittää, mahtuuko paita. Ei ainakaan kaikkein päällimmäisimmäksi :)

Lankana neuleessa tuttavallisesti Novitan Nalle, puikot 3,5.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäiset: adventti ja aiheeseen liittyvä joulukortti

Ensimmäinen adventti lienee hyvää aikaa esitellä myös ensimmäinen tänä vuonna askarreltu joulukortti.

Adventtikynttiläkortti edestä.
Kynttiläkortin kynttilät ovat tällä kertaa tietysti niitä teippejä, joilla yritin täyttää käsilaukkuni käsityömessuilla. Idea kynttiläkorttiin tuli alunperin Teippitarhan kortti-ideoista. Halusin kuitenkin tehdä kynttilöistä selkeästi adventtikynttilät. Kortin alareunaan liimasin vielä pöytäliinaa symboloivan kirjoneuleteipin. 

Kynttilöiden liekit ovat keltaista puuväriä, ikivanhaa kultaista kimalleliimaa ja kultaista geelikynää. Sydänlangat on sipaistu paikoilleen mustalla tussilla. Geelikynällä (paras askartelukynäostos ikinä) on kirjoitettu kortin toiselle puolelle Nyt sytytämme kynttilän -virren viimeinen säkeistö, joka tietysti sopii hyvin aiheeseen.

...ja takaa,

Myöhemmin korttiin lisäilen vielä allekirjoituksen ja mahdollisesti jotain personoivaa tekstiä. Se tulee sitten, kun kaikki kortit on askarreltu ja on aika päättää, kenelle mikäkin postitetaan.

Ja koska tänään on ensimmäinen adventti, blogissa sytyttelemme vasta ensimmäistä kynttilää:
Nyt sytytämme kynttilän,
se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta,
seimessä nukkuvaa.