torstai 19. heinäkuuta 2012

Huntu

Taas ollaan pikkuhiljaa lähempänä häitä, ja eräs tärkeä osanen kokonaisuudesta on valmiina; huntu nimittäin. Katselin valmiita kappaleita  jossain vaiheessa keväällä, ja totesin etten aio maksaa 80€ jostain mitä en edes koko hääjuhlaa meinaa käyttää. No, materiaalikustannukset olivat paljon vähemmän, ja vaikka työlle laskettaisiin jonkunsorttista hintaa, niin kyllä tuo reippaasti alle kauhistellun summan jäi.

Hain metrin verran 300cm levyistä morsiustylliä Eurokankaasta, ja typeränä pistin juuri väärästä kohdasta keskeltä poikki. Pituutta hunnulle jäi siis 50 cm, mikä sinänsä on ihan kiva mutta se 5-10cm lisää ei olisi haitannut. Toisaalta, olisin voinut ostaa vähemmän tuota tylliä.. Varastossani on nyt siis se 50x300 cm moista ylimääräisenä. No, ehkä käytän osan siitä kypäräni tuunaamiseen.

Toisekseen piti metsästää kampa, jolla tuo kiinnitetään kampaukseen. Juoksin kaikenmaailman askarteluliikkeet ja Anttilat yms. lävitse kunnes tajusin tullessani takaisin kotiin, että hei, täälä on Glitter. Sieltähän tuo löytyi. Viimeisenä materiaalina, jonka ostin, oli helmet, jotka löysin Sinellistä. Iso kasa niitä jäi tuleviin askarteluprojekteihin. Ai niin, tärkeä osanen oli tietysti väritön lanka! Läpinäkyvä siis.


Kun varastoista vielä löytyi satiininauhaa peittämään rypytys, oli kaikki koossa. Leikkasin tuon tyllinpalasen vielä puoliksi kahteen 1,5m levyiseen palaan, ja pyöristin kulmat. Rypytin keskeltä noin 40cm matkalta tuon kamman n. 8cm pituuteen, ja ompelin sen kiinni. Tämän jälkeen ompelin satiininauhaa rypytyksen päälle, ja kiinnitin helmet. Tulos näyttää jotakuinkin tältä:  



Helmet tosiaan olivat mustia, koska puvussani on mustaa kirjailua ja halusin liittää ne jotenkin yhteen. Kuvat eivät näemmä ole oikein onnistuineita, mutta ajanevat asiansa. Tässä vielä hiukan helmistä kuvaa; tyllin reuna on näemmä mennyt hiukan hassusti tuossa reunassa.


Olin harjoituskampauksessa tuossa tiistaina, ja olisin halunnut ottaa kuvia kampauksen kanssa. Siskoni (kampaajani) kuitenkin ilmoittu ykskantaan ettei hän tee kampausta nyt ollenkaan, hakee vain suuntaviivoja. Sniff, täytyi sitten tyytyä näihin kuviin.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Sukkanauha numero kaksi


Jep. Näemmä tuo työrupeama vei veronsa, ja en ole oikein hirveästi kerennyt mitään tekemään tässä. Yksi mekko on lähes valmis, ja sitten monta projektia aluillansa. Kuitenkin tämä yksi hääprojekti onnistui valmistumisessa, vihdoin!

Eli toinen tekemäni sukkanauha, tällä kertaa itselleni. Pahoittelen kuvan laatua ja muutenkin tuota asettelua yms. - kuva piti napata nopeasti ja muita alustoja ei oikein ollut, sijaitsen tällä hetkellä vanhempieni kotona ja odottelen että kello lyö sen verran että voin kaasutella kohti Tamperetta. Kuitenkin tässä tuo kuva:


Lankana käytin samaa valkoista Gestal Engiä mitä edelliseenkin projektiin, ja tuo satiininauha on hieman kirkkaamman punaista kuin miltä se tuossa näyttää. Sen pujotukseen en ole ihan tyytyväinen, ja sitä olisi saanut olla hieman enemmän jotta tuo rusettikaan näyttäisi hyvältä. Lisäksi sisälle tehty kuminauhakuja (valkoisesta 25mm leveästä satiininauhasta) on hieman huono - se olisi onnistunut täydellisesti jos en olisi mokannut kuminauhaa pujottaessani ja hukannut sitä kuminauhaa sisälle.. oli pakko avata se saksilla ja sitten uudestaan ommella päälle tuota jäljelle jäänyttä satiinia.

Ah, löysin hääkengät. Koska tuo puhelimeni ei nauti toiminnasta, en nyt saa kuvaa tänne niistä. Mutta ne ovat ihanan valkoiset. Ja toinen positiivinen asia - MINÄ PÄÄSIN SISÄLLE! Eli hain tuolla yliopistolla Sosiaalitieteiden tutkimusohjelmaan, ja pääsin sisälle! En ole tehnyt mitään opintoja etukäteen, vaan ihan puhtaasti pääsykokeilla. Todistin siinä itselleni että pystyn tuohon. ! Tämän todella off-topic kappaleen tarkoitus oli ihan vain jakaa omaa iloani näistä mainituista asioista =D

Ja tosiaan. Minatra on hengailemassa ulkomailla, joten siksi tämä blogin "aktiivinen päivittäminen" on jäänyt täysin niskoilleni. Ja kun nyt en pahemmin ole kerennyt mitään.. No, ehkä nyt kun työt ovat loppu ehdin myös tehdä jotain. Ja viimeistään syksyllä luennoilla! :D